Spaghetti cu pateu de masline

de Dnelutza in Spaghete, 24 Feb 2010 | 6746 vizualizari

 

reteta e dintr-o carte de bucate italiana

 

INGREDIENTE

  • 350 g de spaghetti
  • 200 g de rosii cirese (cherry)
  • o lingura capere
  • un catel de usturoi
  • o lingura patrunjel taiat marunt
  • o lingura ulei de masline
  • sare
  •  pentru pateul de masline:
  • 100 g masline verzi (fara simbure )
  • 1/2 catel usturoi
  • 1 hamsii conservati in sare
  • putin origano
  • 3 linguri ulei de masline extravergine
  • un picut de ardei iute praf
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti cu pateu de masline:

Deschidem robinetul si sub apa curenta spalam bine pestisorul de sare. Stergem bine cu hirtie absorbanta, desfacem delicat in doua si scoatem sira spinarii. Intr-o tigaie de prajit incalzim doua linguri de ulei si rupem cu degetele pestisorul, lasindu-l sa se "topeasca" la foc mic.

Trecem la prepararea pateului de masline. Scurgem de apa maslinele, le stergem bine cu hirtie absorbanta, scoatem simburii, apoi punem pulpa intr-o sita iar cu ajutorul unei linguri, vom obtine un piure de masline. Curatam usturoiul, il punem intr-un castronel, adaugam sarea si origano si cu ajutorul unui melesteu in cazul meu, maruntim bine usturoiul, apoi rasturnam totul in castronelul cu masline si amestecam.

Adaugam uleiul ramas si amestecam bine, pina vom obtine o crema moale si omogena. Adaugam praful de ardei iute, dupa care adaugam si pasta de hamsii si amestecam bine ingredientele.Spalam rosiile, eliminam locul coditei si le taiem in doua. Spalam bine caperii, ii strivim un pic si tamponam cu hirtie absorbanta.

Fierbem spaghettile in multa apa in care punem o lingura de sare mare. Intr-o tigaie de prajit, varsam uleiul, adaugam catelul de usturoi intreg (nu-l striviti), adaugam apoi rosiile, saram, adaugam si caperii si amestecam incontinuu timp de cinci minute.Scurgem de apa spaghettile, le condimentam cu pateul de masline, amestecam si adaugam rosiile si caperii, dupa care presaram patrunjelul taiat marunt.

Amestecam usor spaghettile si servim.


Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti cu pateu de masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu carne tocata